Biffgryta
Enkelt recept som här serveras med ris, sallad och svart vinbärsgelé.
google_ad_client = "pub-5940800287914227";
google_ad_slot = "2562906887";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
window.google_render_ad();
Enkelt och gott recept med nötgrytbitar
Tid: 45 minuter
4 portioner
Du behöver:
500 g grytbitar av nöt eller nötstek
2 gula lökar
2 dl vatten
1 kalvbuljongtärning
2 msk kinesisk soja
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde
idealmjöl
Gör så här:
Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber, om du använder nötstek.
Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta.
Rör i soja och peppar. Skala lökarna och skär i ringar. Lägg löken och köttet i buljongen.
Låt koka på medelstark värme i 35-40 minuter så att köttet blir mört. Rör om någon gång då och då.
Rör i grädden och rör ner idealmjöl till önskad tjocklek på såsen och låt koka ett par minuter.
Servera med ris.
1 kommentar:
Gjorde receptet på köttgrytan till middag...JÄTTEGOTT!!
KRAM!
Skicka en kommentar