måndag 3 november 2008

m m m

Adams vaniljfyllda sockerkaka
Ingredienser
10 bitar
3 dl
strösocker
4 st
ägg
2 tsk
bakpulver
3 dl
vetemjöl
1 dl
vatten, kokande
Vaniljfyllning
125 g
smör
1 dl
mjölk
4 msk
vaniljsocker
Garnering
1 msk
florsocker















-->
–.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Vispa sockret och äggen pösigt.2. Blanda bakpulvret med mjölet. Rör ner det i äggsmeten. Häll i vattnet. Smörj och bröa en form, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. 3. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Tillsätt vaniljsockret. Låt koka häftigt ca 3 min. Rör hela tiden så att inte mjölken bränns.4. Ta kakan ur ugnen. Dela den till två bottnar innan den har hunnit kallna. Fördela vaniljfyllningen på en av bottnarna. Lägg ihop kakan. Pudra över florsocker

Inga kommentarer: